Kahveli Okur’dan filtre kahve önerileri 2: Üç farklı tat

Kahveli Okur olarak filtre kahve yapımına uygun, farklı aromasıyla aklımızda kalan üç kahve önerimizi bir araya getirdik. Bakın neler seçtik

Kahveli Okur’un filtre kahve önerileri yazısı bugüne kadar en çok okunan yazımız oldu. Okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Yazımızın sonunu ara sıra uzak kalsak da ne zaman ne çıkaracağımız belli olmaz, bizi takip edin diyerek noktalamıştık. Şimdi yeni bir yayın dönemine girdiğimiz bu günlerde, yeni bir filtre kahve öneri yazısıyla karşınızdayız. Aradan geçen sürede birçok kahve denedik, kahveleri farklı yerlerden alarak fikirler edinmeye çalıştık. Bu yazıda, bu fikirler ışığında aklımızda çok kalıcı yer eden üç kahveyi paylaşmak istiyoruz. Bu kahveler belki içtiğimiz en iyi kahveler değil ama farklı tatlarıyla aklımıza kazınanlar. Dolayısıyla yazımızı bu gözle okumanızı tavsiye ederiz. Sözü uzatmadan başlayalım.

India Monsooned Malabar

Kahve.com’dan yaklaşık 6 ay kahve aboneliği yaptık. Her ay evimize üç farklı kahve geldi ve biz de bu kahveleri deneme fırsatı bulduk. Aboneliğimiz süresince herhangi bir sorun yaşamadığımız gibi kahvelerini de sevdik. Bu süre zarfında aklımızda en çok kalan kahve ise India Monsooned Malabar oldu. Kesinlikle bir sonbahar kahvesi. Birkaç gün önce iki yabancı gurmenin yazısını okurken birisinin favori kahvesi olduğunu okudum. Hiç şaşırmadım, çünkü bu kahve güzel bir kahve. Muson güneşi ve rüzgarlarına maruz bırakılan kahvenin toprağımsı, ahşapsı bir kokusu var. Paketinde güçlü olduğu yazsa da bize sert gelen bir kahve olmadı. Yine de aşağıdaki iki kahveye göre daha güçlü. Aroması yağmur, toprak gibi olan bir kahve bu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Hatta bu yazıyı sonbahar aylarında ya da yağmurlu bir dönemde okuyorsanız hemen şimdi alabilirsiniz.

Costa Rica Monte Crisol

Kahve Fabrikası ya da Caffetopia  (aynı firma) hiç şaşırtmayan bir kurum. Eminönü’nde yer alan Caffetopia’dan aldığım ilk kahvelerden birisi Costa Rica Monte Crisol olmuştu. Yasemin çiçeği, süt çikolata ve süt mısırı aromalı kahvede süt mısırı aroması özellikle belirgin. Mısır aromasıyla değişik bir tat sunan kahve çarçabuk bitmiş, annem de çok sevmişti. Farklı kahve denemekten bir daha içme şansım olmadı ama bir gün yine içmek isteyeceğim kahvelerden birisi Costa Rica Monte Crisol. Eğer sert kahve takıntınız yoksa ve aroması farklı bir kahve arıyorsanız mutlaka deneyin. Eminönü’nde yer alan Caffetopia’da her zaman her kahve çeşidi olmuyor ama Kahve Fabrikası’nın internet sitesinden temin edebilirsiniz.

 

Brazil Yellow Bourbon Rainha Farm

Üçüncü kahve önerimiz yakın zamanda tatma şansı bulduğumuz Brazil Yellow Bourbon Rainha Farm oldu. İsmini sarı kahve çekirdeğinden alan kahve, bir Brezilya kahvesi olmasına rağmen Afrika kahvelerine çok daha yakın bir tadı var. Yine de ağızda metalik bir tat bıraktığını belirtelim. Çiçeksi aroması ile çeker çekmez mis gibi bir koku alıyorsunuz. Belki asiditesi yeterli gelmeyebilir ama yine de es geçmeden denemenizi tavsiye ederiz. Özellikle Etiyopya kahvelerini sevenlerin bu kahveyi de seveceğini düşünüyoruz. Barista Sepeti’nde bulabileceğiniz bu kahve, ismini ise olgunlaştığında kırmızı yerine sarı renk alan meyvelerinden alıyor.

 

Evet bu seferki yazımız biraz daha kısa. Sadeleştirerek size üç farklı tat önermek istedik. Dediğimiz gibi, bu kahveleri en iyi, en güzel kahveler olarak değil, bize değişik tatlar sunan, aklımıza kalıcı yer eden kahveler olarak seçtik. Bu zaman zarfında Rwanda, Burundi, Nicaragua ve Honduras kahvelerinden de sevdiklerimiz oldu. Bu bölgelerin kahvelerini de denemenizi tavsiye ederiz. Eğer sizin de aklınızda farklı bir tat olarak kalan kahve varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz. Ayrıca bizi takip ederseniz seviniriz. Daha yolumuz var, güzel işler yapacağız 😉

Hesaplarımız:

Facebook

Twitter

Instagram



 

 

 

Habersiz kalmayın
Bütenimize abone olun

Kahveli Okur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et