Dizi Tanıtımı: Cloak & Dagger

Cloak & Dagger, ergen tonlu bir süper kahraman dizisi olmasına rağmen, her fırsatta hayal satmak yerine gerçeklerin ağırlığını hatırlatmasıyla dikkat çekiyor

Yine bir süper kahraman dizisiyle karşı karşıyayız. Evet, bu kadar çok olmaları bazen sıkıyor ancak kolay izlenir olmaları da sektör içerisinde daha çok karşılaşacağımızı anlatıyor. Çizgi romanlar gibi. Kolay, basit ama mitler, prototipler üzerinden gidilen adımlarla bazen derinleşebilen işler… Pekala, uzatmayalım, bugün elimizde Cloak & Dagger var. Marvel’in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan ve Freeform’un yayınladığı dizinin biraz ergen dizisi olduğunu baştan belirtelim. Cloak and Dagger (Pelerin ve Hançer) iki süper kahramanın bir arada olduğu, biraz ying yang temalı bir dizi. Dizinin ilk bölümünde iki karakterimiz Tyrone (Cloak) ve Tandy’yi (Dagger) birbirine bağlayan ilk olayı izliyoruz. Bu olay her ikisinin de birer kaybı ile sonuçlanıyor. İlk bölümün spoileri olmaz diyerek söyleyelim; Tyrone’un abisi, Tandy’nin ise babası hayatını aynı anda kaybediyor. Henüz çocuk olarak gördüğümüz karakterlerin yollarının yeniden kesişmesi içinse aradan yılların geçmesi gerekiyor. Tandy, zengin erkekleri kandırarak, paralarını çalarak hayatta kalan bir kız. Ciddi derecede bağımlı ve kişilik sorunları var. Tyrone ise bir yandan iyi bir genç olmaya çalışırken, bir yandan abisinin ölümünü unutamayan ve bu yüzden öfke kontrolü sorunları yaşayan bir oğlan. Dizide sık sık siyahilerin yok yere öldürülebileceklerine dair göndermeler var. Tyrone da bunu iliklerine kadar hissediyor. Karşı komaya çalıştıkça da bu sorunun varlığını daha çok hissediyor.

Güçleri neler

Bu iki arkadaşın yolu tekrar kesiştikten sonra, birbirlerine ilk kez dokunmaları ile birlikte güçlerini keşfetmeye başlıyorlar. Tandy, dokunduğu kişilerin umutlarını öğrenebilirken, elinden de beyaz, ışıktan ve her şeyi delebilen bir hançer çıkarabiliyor. Tyrone ise, tam tersi şekilde dokunduğu kişinin korkularını öğrenebiliyor. Tyrone’un diğer yeteneği ise siyah bir pelerine, çarşafa vs. sarındığında istediği yere gidebilmek, yani teleport oluyor, ışınlanıyor. Her iki karakter de güçlerini tam olarak kullanmayı öğrenene kadar ciddi bocalamalar yaşıyorlar. Bazen güçleri onları istekleri dışında kullanıyor ve her defasında ikiliyi birbirlerine yönlendiriyor. Burada bir noktaya da değinmek lazım. Tandy, nsanların umutlarını hissedebilirken, kendisi korkunç umutsuz yaşayan bir kız; herkesin korkusunu öğrenebilen  Tyrone ise her şeye gözü kara atlayıp, sürekli başını derde sokuyor. Bu ikilemler, bu karşıtlıklar dizinin denge ayakları, senaristler bazen bu noktaları yi kullanmış, bazense basit kalmışlar.

 

Dizinin artıları, eksileri

Peki bu iki arkadaş neye karşı mücadele ediyor. Şu kadarını söyleyelim ki, her şey abinin ve babanın ölümüne yol açan patlama olayına dönüyor. Orada bir şeyler yaşanmış ve adım adım yaşanılan şey açığa çıkıyor. Dizinin biraz ergen dizisi olduğunu söyledik. Ancak ergenlerin sorunlarla baş etme ve edememe hallerini gösterdiği için öğretici olabilecek yanları da var. Bu anlamda ergenlerin boşa izleyecekleri bir dizi de değil. Varsın, bunu izlesinler. Epati kurabilecekleri yerler var, hayal satmayan, gerçekleri hatırlatan yanları da var. Bunlar dizinin artıları. Oyuncu seçimleri de gayet yerinde. Tandy’i canlandıran Olivia Holt, size bazen itici gelecektir, belki onun yerinde başkası oynayabilirmiş, belki de karakterin böyle olması gerekti, bilemiyoruz.  Tyrone’u canlandıran Aubrey Joseph ise mükemmel bir tercih olmuş. Mr. Robot’un psikiyatristini oynayan Golria Reuben’i ise Cloak & Dagger’da Tyrone’un annesi olarak izliyoruz. O da rolüne iyi oturanlardan. Dizinin eksi tarafında ise senaryonun bazen basit kalması ve mistisizm yaratmaya çalışırken hissedilen “bu olmamış, oturmamış” havası. Beklenti yüksek tutulmadığı sürece Cloak & Dagger, izlenebilir bir dizi olacaktır. Cloak & Dagger, muhtemelen hiçbir zaman zirveye oynayan bir dizi olmayacak, ancak sabit bir izleyici kitlesi ile kendisini sevdiren bir dizi olabilir.

İkinci sezonda Mayhem ile tanışacağız

Önümüzdeki sezon dizide yeni kötü karakter olarak Mayhem karakterini de göreceğiz. Mayhem’in ikircikli, yani kötü olabildiği gibi, diğer kötülere karşı olabilecek bir karakter de olabilir. Dizinin yaratıcı ismi Joe Pokaski, ikinci sezonun ilk üç-dört bölümünde Mayhem ile ilgili izleyicileri şaşırtacak şeylerin yaşanacağını söylüyor. Pokaski ayrıca konu olarak da yasal yetki olmadan toplumu düzene sokma ile ilgili noktalar ve bu nokatlara Tandy ve Tyrone’ın nasıl bakacağının işleneceğini belirtiyor. Bakalım, bekleyelim ve görelim…



 

 

Habersiz kalmayın
Bütenimize abone olun

Kahveli Okur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin