2020 ajandaları

2020 için ajanda ve defter önerileri

2020 ajanda ve defterleri ortaya döküldü. Yeni yıla girerken, sene boyunca hayallerinizi anlatıp, planlarınızı birlikte konuşacağınız arkadaşınızı seçtiniz mi?

Yeni yılın ufukta görünmesiyle biz de sizler gibi gözümüzü yeni yıla uygun ajanda ve defterlere çevirdik. Düzenli çalışmak için tarihli bir ajanda ya da güzel bir defter her zaman ekstra motivasyon sağlar. Üstelik artık eskisi gibi deri kaplamalı, yalnızca tarih içeren ajandalar yapılmıyor. Artık bize bilgi veren bizimle konuşan, her güne bir sözü olan tematik ajandalar da bulabiliyoruz. Kahveli Okur olarak biz de 2020’de planlı ve güzel bir yolculuk hayal ediyoruz. Bu vesileyle defter ve ajanda arayışımıza bu yazı ile sizi de katalım dedik. Neler bulduk, neler var 2020 için, birlikte bakalım.

Deniz Gezgin’den Doğa Defteri

Bu yılın en çok dikkat çeken defteri Deniz Gezgin’in hazırladığı Kuşlar temalı Doğa Defteri olsa gerek. Ahraz, Yerkuşağı gibi kitaplarıyla tanıdığımız Deniz Gezgin’in bilgileriyle sunulan Doğa Defteri’nde doğanın döngüsüne, mevsimlerin geçişine, günlerin bitimine kuşların sesleri,  göçleri, bilgisi, renkleri eşlik ediyor.Kolektif Kitap’ın güzel illüstrasyonlarla tasarladığı defter, oldukça temiz, kullanışlı bir görünüme sahip. Yeni yıl hediyesi olarak da gayet uygun, şimdiden söyleyelim. Deniz Gezgin’in daha önce Sel Yayıncılık’tan çıkan mitoloji kitapları yakında Kolektif Kitap‘tan çıkacak. Bunu da bilgi olarak ekleyelim.

Metis Ajandaları’ndan vazgeçemeyiz!

2005 yılından beri çıkardığı tematik ajndalarla gönüllerimizde özel bir yer edinen ve daha ötesinde bu tür ajandalar bi nevi öncülük eden Metis Yayınları, bu yıl da güzeller güzeli bir ajanda ile karşımızda. Yâ Kebikeç!başlıklı Metis 2020 ajandası “Kitaplar” teması ile hazırlandı. Kitaplara dair güzel alıntılar ve okuma parçaları da içeren ajandanın boyutu da her tür çantada taşımaya uygun. Hem küçük hem güzel hem kullanışlı hem de bilgiler içeren bir ajanda arayanlar için Metis ajandaları çok ideal; ki zaten çoğunuz bunu biliyorsunuz 😉

Kedileri çok anlattık, biraz da kuşları anlatalım

Kırmızı Kedi Yayınevi 2015’ten beri tematik ajandalar yayınlıyor. Metis’in ajandalarına boyut ve içerik olarak benzeyen bu ajandalar Kedili Ajanda olarak da biliniyor. Artık kuşlardan tepi mesajları mıaldılar bilemiyoruz ama bu yıl ajandalarını kuşlara ayırmışlar. Edebiyatta Kuşlar temalı Kırmızı Kedi ajandası hakkında içerik bilgisi maalesef elimizde yok. Yayınevi bilgi girmeden başlığı vererek duyurmuş ancak Kedili Ajandaları bilenler az çok tahmin yürütebilirler. Birçok kitapçıda olacağını tahmin ettiğimiz ajandayı kitapçılarda da inceleyebilirsiniz.

Sinefillere özel Bi’ Film ajandası

Sinema ile yatıp kalkanlar için gereken ajanda ise yaklaşık dört yıldır @bifilmonersene kullanıcı adıyla Twitter ve Instagram üzerinden film önerileri yapan Bi’ Film Önersene’den geliyor. Diğer ajandalara göre daha büyük boylu olan Bi’Film Ajandası 320 sayfa’dan oluşan hacimli bir ajanda ve çok hızlı tükendiğini söyleyelim. İçerisinde 366 film önerisi, 52 tematik hafta sonu sayfası, 12 oyuncu ve 12 yönetmen biyografisi ile çizimleri, 9 bulmaca ve boyama sayfası gibi içerikler yer alıyor. Bi’ Film Ajandası’nda Türkiye’den 40 film, İzlanda’dan Paraguay’a, Güney Afrika’dan Japonya’ya 45 farklı ülkeden, 32 farklı dilde film, 1980’ler ve öncesine ait 53 film, 40 farklı kadın yönetmene ait 61 film, her ayın ilk cumartesi gününe bir “guilty pleasure” önerisi, bazı özel günlere göre anlamlı bir şekilde yerleştirilmiş film önerileri de yer alıyor.

Ekolojik ajanda Sinek Sekiz’den

Ekoloji kitapları le bildiğimiz Sinek Sekiz de her yıl güzel bir ajanda çıkarıyor. Sinek Sekiz 2020 ajandası tematik bir ajanda değil, her sene ayrı bir şekilde düzenlenmiyor ama bazı yenilikler ve geliştirmeler de yapılıyor. Cep boy ajandanın oldukça güzel bir görünümü var. İçeriğinde doğa takvimi, ay takvimi, planlama takvimi seneye özgü keşifleri yazabileceğiniz senenin muhasebesi gibi içerikler bulunuyor.

O sizin arkadaşınız

2020’ye girmemize 26 gün kala bizim gözümüze çarpan defter ve ajandalar bunlar. Elbette birçok güzel defter ve ajanda yapan yerler var. Örneğin aşaığa son resim olarak aldığımız LeColor akademik ajandaları da gayet güzel duruyor. Artık çok güzel tasarım defterler de yapılıyor. Buraya alabileceğimiz başka bazı ajanda ve defterler de vardı ama örneğin “satılır” diye yapılmış gibi duran ajandaları es geçtik. İyi bir defter ya da ajanda iyi bir arkadaş gibidir. Bütün planlarınızı onunla konuşur, bütün sırlarınızı ona anlatırsınız. 2020’nin kağıttaki hayallerin hayata geçtiği ya da hayattaki güzelliklerin deftere düşüldüğü bir yıl olmasını dileriz.

Habersiz kalmayın
Bütenimize abone olun

Kahveli Okur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et