2016’ya bol rüyalı ajanda!

Her yıl farklı temalarda ajanda hazırlayan Metis Yayınları, 2016 yılı ajandasını “Rüyanın Gör Dediği” başlığı ile hazırlıyor. Ajanda yakında satışa çıkacak

Metis Yayınları‘nın 2016 yılı için hazırladığı ajandayı rüya temasıyla hazırlıyor. “Rüyanın Gör Dediği” başlıklı ajanda çok yakında satışa çıkacak. “Biraz edebiyat, biraz bilim, biraz mit ve efsane derken rüya aleminin buluttan labirentlerinde kaybolduk. Labirentin girişi burası, çıkışı hepimizin kendi içinde” diyerek, güzel rüyalarla dolu bir yıl dileyen Metis Yayınları, ajandayı şu sözlerle anlatıyor:

“Zor bir yıl geçirdik. Zaman zaman bir kabusun ortasındaymış gibi hissettik, uyanıp her şeyin yolunda gittiği bir dünyaya dönmek istedik. Kabus peşimizi bırakmadı, ama biz de pes etmedik. Çünkü bu dünyada kabuslar kadar güzel rüyaların da olduğunu iyi biliyoruz.

Rüya görmek sadece insanların değil tüm memelilerin paylaştığı bir özellik. Her gece dünyanın içinde başka bir dünyaya, hayatın içinde başka bir hayata dalıyoruz. Tarih boyunca insanlar rüyaları yorumladı, onlara kah doğaüstü kah doğal açıklamalar getirmeye çalıştı. Rüya, insanı hep büyüledi, muhtemelen hep de büyüleyecek. Rüyalar konusunda yazılmış eserlerin, söylenmiş sözlerin çokluğu bunu gösteriyor. Biz burada kendimizce küçük bir seçki yaptık, hep birlikte azıcık durup nefeslenelim diye. Kişisel ve toplumsal kaygıların, her geçen gün daha çok içine çekildiğimiz öfke ve infial halinin yol açtığı yorgunluk ve yıpranmayı bir parça onaralım diye. Biraz edebiyat, biraz bilim, biraz mit ve efsane derken rüya aleminin buluttan labirentlerinde kaybolduk.

Labirentin girişi burası, çıkışı hepimizin kendi içinde.

Güzel rüyalarla dolu bir yıl dileğiyle…”

metis-ruya-ajanda

 

Habersiz kalmayın
Bütenimize abone olun

Kahveli Okur sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et